Rajčatovo-cizrnové kari
21. 3. 2020
INGREDIENCE:
2 lžíce olivového oleje
2 cibule, nakrájené na tenká kolečka
1 velký stroužek česneku, drcený
1 lžička koření garam masala
1 lžička kurkumy
1 lžička mletého koriandru
400g konzerva krájených rajčat
400ml kokosového mléka
400g cizrny
2 hrsti třešňových rajčátek, rozpůlených
1 svazek čerstvého koriandru
vařená dlouhozrná rýže
sůl, pepř
POSTUP:
- Ve velkém rendlíku rozehřejte olej na mírném ohni a opékejte na něm cibuli doměkka (asi 5 minut)
- Pak vmíchejte česnek a koření, nechte minutu rozvonět.
- Zalijte rajčaty, promíchejte vařečkou a zvolna vařte 10 minut.
- Přilijte kokosové mléko, osolte a opepřete
- Přiveďte k varu, ztlumte oheň a vařte 10–15 minut, až omáčka zhoustne.
- Vsypte cizrnu a rajčátka, prohřejte.
- Posypte koriandrem a podávejte s rýží.