Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rajčatovo-cizrnové kari

21. 3. 2020

INGREDIENCE:


2 lžíce olivového oleje

2 cibule, nakrájené na tenká kolečka

1 velký stroužek česneku, drcený

1 lžička koření garam masala

1 lžička kurkumy

1 lžička mletého koriandru

400g konzerva krájených rajčat

400ml kokosového mléka

400g cizrny

2 hrsti třešňových rajčátek, rozpůlených

1 svazek čerstvého koriandru

vařená dlouhozrná rýže

sůl, pepř


 

POSTUP:

 

  1. Ve velkém rendlíku rozehřejte olej na mírném ohni a opékejte na něm cibuli doměkka (asi 5 minut)
  2. Pak vmíchejte česnek a koření, nechte minutu rozvonět.
  3. Zalijte rajčaty, promíchejte vařečkou a zvolna vařte 10 minut.
  4. Přilijte kokosové mléko, osolte a opepřete
  5. Přiveďte k varu, ztlumte oheň a vařte 10–15 minut, až omáčka zhoustne.
  6. Vsypte cizrnu a rajčátka, prohřejte.
  7. Posypte koriandrem a podávejte s rýží.

16.jpg