Jdi na obsah Jdi na menu
 


Grilovaná zelenina z trouby

21. 3. 2020

INGREDIENCE:


1 červená paprika

hrst třešňových rajčátek

3 brambory se slupkou

5 neoloupaných stroužků česneku

2 cibule

1 cuketa

3 mrkve

čerstvé bylinky (např. tymián, rozmarýn, šalvěj)

sůl, pepř, kmín

olivový olej na pokapání


POSTUP:

  1. Potáhněte plech pečicím papírem a troubu vyhřejte na 220 stupňů.
  2. Zeleninu nakrájejte na stejně velké kusy.
  3. Na plech dejte nejdřív mrkev, pokapejte ji olivovým olejem, osolte a posypte římským kmínem.
  4. Pak přidejte zbytek zeleniny, ochuťte ji bylinkami dle vlastního výběru, solí, pepřem a pokapejte olejem.
  5. Přikryjte alobalem a pečte dvacet minut.
  6. Po dvaceti minutách pečení alobal stáhněte, a dopékejte dalších dvacet až třicet minut.

15.jpg