Jdi na obsah Jdi na menu
 


Salát z červené řepy s rukolou

17. 3. 2020

INGREDIENCE:

  • 4 střední řepy
  • 400 g hustého bílého jogurtu
  • 1 polévková lžíce olivového oleje + na zakápnutí
  • 3 stroužky česneku
  • 6 lžic slunečnicových semínek
  • sůl, pepř
  • 150 g rukoly

POSTUP:

Nejlépe den předem zabalíme neoloupanou řepu do alobalu. Vložíme ji do pekáče a pečeme při 180 °C cca 90 minut. Druhá varianta je, že řepu vložíme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Také neloupeme. Vaří se zhruba 60 minut. Chuť se ale trochu vyvaří, a tak řepa není tak dobrá, jako ta pečená. Řepa je hotová tehdy, když se do ní lehce ztuha zapíchne vidlička. Pak máme prozatím hotovo a dáme ji vychladit (ideálně přes noc).

  1. Řepu oloupeme a pokrájíme na půlcentimetrové kostičky.
  2. Přidáme bílý jogurt, olej, prolisovaný česnek, slunečnicová semínka, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme.
  3. Rukolu opláchneme pod tekoucí vodou a pořádně osušíme.
  4. Řepu smícháme s rukolou a můžeme podávat.

9.jpg